Zlatari.ro proiect ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre Biserica Zlatari. Pentru o vizualizare corecta și atrăgătoare a informaților este necesar ca mecanismul Java Script să fie activat.
Parohia ZLĂTARI - BUCUREȘTI, România

Sfaturi


5 sfaturi pentru soți, de la Muntele Athos

[2017-01-09]

Într-o călătorie la Muntele Athos, la început de martie 2016, în Săptămâna Albă, călăuziți de neobositul căutător de sfaturi duhovnicești Adrian Ursu, am ajuns și la chilia Părintelui Gavriil, ucenic al Sfântului Paisie Aghioritul. Ospitalier și plin de înțelepciune, ne-a vorbit cu har despre viețuirea creștină în această lume. Redăm aici un scurt cuvânt rostit atunci de Părintele Gavriil către micul nostru grup de pelerini, dar care poate fi de folos în viața de familie, atât soților cât și soțiilor.

O familie fericită, care își serba nunta de aur, a oferit tuturor familiilor care participau la aniversare, alături de alte cadouri, șă câte un plic cu 5 sfaturi, concluzia celor 50 de ani de împreună-viețuire.
1) Să iei hotărârea ca să nu începi tu niciodată cearta.
2) Să nu uiți niciodată că cel / cea cu care te-ai căsătorit are slăbiciuni, dar și tu ai multe lipsuri.
3) Să preferi mai degrabă să mori decât să-ți iasă din gură un cuvânt prin care să regreți că te-ai căsătorit. Foarte mulți spun: îmi pare rău, nu trebuia să mă căsătoresc cu tine! Când spunem acest lucru, ne trimite la spada lui Alexandru Macedon care a tăiat nodul gordian. Pentru că nodul, legătura dintre bărbat și femeie, este de nedesfăcut și, cu un cuvânt necugetat, noi tăiem legătura respectivă.
4) Să vă amintiți întotdeauna că familia este un spațiu în care trebuie să te sacrifici și tu, și celălalt. Cel care face mai multe sacrificii are de câștigat mai mult. Dacă vrem să considerăm căsătoria prin prisma matematicii, putem spune: căsătoria este o societate de jertfe reciproce.
5) Răbdarea este cuvântul cel mai înalt pentru fericirea casei. Să vă spun două întâmplări deosebite. O femeie își bătea bărbatul. Soțul nu a reacționat violent ci s-a retras într-o cameră și se ruga la Dumnezeu ca să o lumineze. Pentru că el întârzia să iasă din cameră, soția a trimis copilul ca să vadă ce face tatăl său. Când a deschis ușa, copilul l-a văzut pe tatăl său îngenuncheat și un înger îi punea cunună pe cap. Deci, dacă ar fi bătut-o, ar fi pierdut cununa de la înger. Altă întâmplare: Cineva voia să se despartă de soția sa. Dumnezeu, ca să-l ajute să nu ajungă la divorț, i s-a arătat în vis și i-a zis: Ia uită-te la pieptul tău! Omul s-a uitat și a văzut că avea multe medalii. L-a întrebat Domnul: Vrei să pierzi medaliile?

www.zlatari.ro

Sursa: Giuvaierul credintei


Nr. accese: 5031, Ultimul acces: 2024-06-11 23:17:14


Notificare GDPR.
Acest site NU folosește cookie-uri pentru a colecta informații personale.
Utilizarea acestui site (structura și conținutul) exclude identificarea personală a utilizatorului.

Web Design Losonczy.com